Vrhunska buteljčna vina rednih trgatev

Buteljčna vina rednih trgatev delimo na bela in rdeča.

Vrhunska buteljčna bela vina

So vina, pridelana iz prezrelega izbranega grozdja belih sort. Grozdje za vsa ta vina oberemo ročno v zaboje, v katerih pride iz vinograda do grozdnega mlina.

Ob razpecljanju grozdne jagode padajo v posodo ali prešo, nekaj ur se hladno macerirajo, da se izlužijo aromatične snovi in tudi barvila iz jagodne kožice. Stiskalnica stisne drozgo, ki ji po nekajurnem sesedanju na že prečrpan mošt dodamo kvasovke. Mošt v posodi fermentira pri določeni temperaturi, ki je vodena računalniško.

Na takšen način pridobivamo sveža sortna sadna aromatična vina, ki so za našo klet posebej prepoznavna.

Vrhunska buteljčna rdeča vina

Grozdje za ta vina zori na posebej izbranih mokrih lokacijah na ilovnatih tleh, ki dajejo našemu vinu prepoznavnost po vonju in okusu, saj nas spominja na drobno gozdno jagodičevje: borovnice, robide, ribez, črno češnjo ...

Grozdje, ki ga trgamo ali obiramo ročno, je polne tehnološke zrelosti, saj so tanini v grozdnih pečkah in grozdni jagodi zreli in dosega sladkorno stopnjo od 90-100 Oe°. Maceracija v vinifikatorju traja tudi do 28 dni, kjer steče biološki razkis.

Z zrelim grozdjem in daljšo maceracijo dobimo polna, bogata in sadna vina, ki so primerna tudi za staranje. Vsa ta vrhunska rdeča vina po prešanju zorijo eno leto v klasičnih 1100 l sodih ali 24 mesecev v 225 l barrique sodčkih po tako imenovani barrique metodi.


Povpraševanje

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu
Spletna trgovina