Vinska klet Prus dosegla odlične ocene za svoja vina v Gornji Radgoni

V četrtek, 25. 7. 2019, so predstavili rezultate Slovenske vinske olimpijade, kot poznavalci radi poimenujejo ocenjevanje »Vino Slovenija Gornja Radgona«. Letošnje ocenjevanje, ki slavi 45. obletnico, je potekalo od 15. do 18. julija v prostorih Pomurskega sejma v Gornji Radgoni.

Prineslo je kar dve novosti, in sicer so prvič podelili nagrado Stanka Čurina za najbolje ocenjeno vino sploh ter novo mednarodno ocenjevanje vin sorte traminec, ITC - International Tramin Challenge.

Vinska klet Prus s Krmačine je prejela nagrado Stanka Čurina za najbolje ocenjeno vino sploh in sicer za renski rizling ledeno vino, letnik 2016, z oceno 96,00 točk. Prus se ponaša še z dvema nazivoma šampion in sicer za renski rizling ledeno vino, letnik 2016, ter za sauvignon ledeno vino, letnik 2016. Poleg tega je večkratni slovenski vinar leta za svoja vina prejel še 11 velikih zlatih, 11 zlatih in šest srebrnih medalj. Prejel je tudi dve veliki zlati in dve zlati medalji na mednarodnem ocenjevanju vin sorte traminec, ITC - International Tramin Challenge, ki so ga letos izvedli prvič, postal pa je tudi prvak belokranjske vinsko turistične ceste.

Vinar leta bo razglašen na dan vinogradnikov in vinarjev, 27. 08. 2019 v okviru 57. sejma AGRA.

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu
Spletna trgovina