V novi Prusovi kleti

Krmačina – znani belokranjski vinarski družini Prus je uspelo. Z lastnimi večletnimi prihranki in tretjinskim vložkom državnega in evropskega denarja, ki so ga dobili na razpisih, so ob obstoječi 120 let stari vinski kletizgradili in včeraj tudi svečano odprli novo klet z 800 kvadratnimi metri uporabnih površin.

Skupaj z bodočo polnilnico bo naložba presegla milijon evrov. "V novi kleti z najsodobnejšo opremo in tehnologijo bo delo precej lažje," pravi gospodar Jožef Prus. Prostora v novi kleti je za 200.000 litrov vina, na leto pa ga pridelajo od 40.000 do 60.00 litrov, od tega 90 odstotkov ustekleničijo.

Pri Prusovih pridelujejo tako enoletna, sveža vina kot tudi vina vrhunske kakovosti, najbolj znani so prav po predikatih. Večino prodajo v gostinstvu. Zelo dobre odnose imajo s sosedi čez mejo, zato ne čudi, da Hrvatje pogosto zavijejo k njim na Krmačino po vino, pravi gospodar Jožef Prus. (Foto: Dragana Stanković)


S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu
Spletna trgovina