Se Prusu obeta četrti naslov vinarja leta?

Na letošnjem državnem ocenjevanju Vino Slovenija v Gornji Radgoni je Vinska klet Prus s Krmačine pridelala dva šampiona, 15 velikih zlatih medalj, 6 zlatih medalj, 4 srebrne medalje in pridobila naslov Prvak vinsko turistične ceste (VTC).

Organizatorji jubilejnega, 50. kmetijsko-živilskega sejma Agra so minuli teden predstavili rezultate odprtega državnega ocenjevanja Vino Slovenija, ki je v Gornji Radgoni potekalo od 23. do 25. julija letos. "610 vzorcev in sodelujočih 200 pridelovalcev iz osmih držav je trenutno gospodarski situaciji navkljub najboljši dokaz, da je Vino Slovenija Gornja Radgona v tem delu Evrope največje in najbolj prestižno ocenjevanje vin. Vina so na ocenjevanju ponudila vrhunsko kakovost", je letošnje ocenjevanje komentiral predsednik ocenjevalnih komisij Mojmir Wondra.

Vinska klet Prus je prejela kar dva šampiona, in sicer za sovinjon LV 2003 in sovinjon NPV 2009. Poleg tega je Prus, trikratni zaporedni vinar leta, na letošnje ocenjevanje oddal kar 23 vzorcev in poleg zgoraj omenjenih dveh šampionov prejel še 15 velikih zlatih medalj (za renski rizling, rumeni muškat, sovinjon in traminec različnih letnikov), 6 zlatih in 4 srebrne. Poleg vsega je Jožefov tudi naslov Prvak vinsko turistične ceste (VTC), ki ga je dobil za Beli trio - zvrst 2010.

Po mnenju ocenjevalcev je letnik 2011 izreden.

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu
Spletna trgovina