Prusi imajo zopet šampiona Vinske vigredi

Na letošnji 36. Vinski vigredi je Vinska klet Prus iz Krmačine pri Metliki za svoja vina osvojila generalnega šampiona vigredi. Prestižno nagrado je dobil Prusov rumeni muškat ledeno vino letnik 2005. Skupno so osvojili 25 zlatih in 14 velikih zlatih medalj ter naziv prvak sorte za belo zvrst.

Obiskovalci Vinske vigredi lahko najbolje ocenjena vina poskusijo na stojnici Vinske kleti Prus pri metliškem gradu.

TUDI LETOS BOMO NA VINSKI VIGREDI PILI ODLIČNA VINA, OKUŠALI BELOKRANJSKE DOBROTE IN SE DRUŽILI TER VESELILI S PRIJATELJI.

Tridnevni festival vin vedno znova privabi domače in tuje ljubitelje vrhunskih belokranjskih vin.

Praznik nagrajenih vin, belokranjskih dobrot in promocije etnoloških posebnosti ter kulturnih dosežkov se je v več kot v treh desetletjih močno usidral med slovenske turistične dogodke.
18., 19., in 20. maja 2018 bo po starem mestnem jedru dišalo po belokranjskih dobrotah, jagenjčku in odojku z ražnja, belokranjski pogači… Gostje se bodo lahko naučili peči to zaščiteno kulinarično posebnost, pokušali najboljša belokranjska vina, ogledali si bodo kulinarično razstavo in razstavo domače obrti, spremljali pester in raznolik kulturni program in še veliko več.

Slavnostna otvoritev in podelitev šampionov vin ter izbor kraljice metliške črnine bo v petek, 18. maja ob 20.00.

Na vigredi so aktivni tudi rekreativci. Že 36. leto zapored se bodo iz Ljubljane na vigred odpravili kolesarji in 12. leto bo organiziran devetkilometrski Urbanov tek. Tudi Otroški vrtec Metlika organizira za najmlajše Urbančkov tek.

Zvečer se na treh trgih zvrstijo različni znani glasbeniki zabavne, pop in rock glasbe, ki poskrbijo za zabavo pozno v noč. Čez dan bo potekal kulturni program z različnimi folklornimi in tamburaškimi skupinami, zbori, godbo na pihala, domačimi rock in pop skupinami, z otroškim in športnim programom…

Nedelja je na vigredi družinski dan. Številne aktivnosti in delavnice so prilagojene otrokom, družinam in seveda tudi vsem ostalim, ki jih pritegnejo raznovrsten program ter številne stojnice.
Organizatorji poskrbijo tudi za avtobusne prevoze iz vse Bele krajine in Novega mesta ter vabijo na čudovit vikend med gostoljubne ljudi.

Pridi in se sam prepričaj!


S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu
Spletna trgovina