Prus zastavonoša vinske dežele

Ocenjevanje vin v Gornji Radgoni - Agra 2013

Vinska klet Prus tudi letos kandidat za vinarja leta.

Pod okriljem bližajočega se 51. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma Agra 2013 so v Gornji Radgoni predstavili rezultate ocenjevanja vin.

Največji boj med vinarji je bil v kategoriji modra frankinja, kjer je prvi dve mesti zasedel Jožef Prus iz Krmačine. S svojimi izbori in poznimi trgatvami je z mednarodno konkurenco med renskimi rizlingi in rumenimi muškati pometel in je v teh dveh kategorijah pobral štiri od svojih devetih velikih zlatih medalj. Štiri velike zlate medalje in naziv šampiona za aromatično sladko vino je Prus osvojil s svojimi vzorci sauvignona. Zadnjo veliko zlato medaljo pa je Prus dobil za traminca ledeno vino 2007.

Prusova modra frankinja barrique 2009 je dobila tudi naziv pravaka belokranjske vinsko turistične ceste.

Če vemo, da so na letošnjem ocenjevanju podelili 26 teh žlahtnih odličij, je jasno, da je Prus tudi letos med favoriti za naziv vinarja leta, ki ga bodo sicer razglasili 27. avgusta, ko bo na sejmu Agra dan vinogradnikov in vinarjev.

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu
Spletna trgovina