Med svetovnimi šampioni tudi Prusov rumeni muškat

Jožef Prus, Vinska klet Prus, je na 60. mednarodnem ocenjevanju vin - Vino Ljubljana prejel za svoja vina največ priznanj.

Ocenjevanje vin na Vino Ljubljana že od vsega začetka poteka pod strokovnim pokroviteljstvom najpomembnejših svetovnih organizacij, odgovornih za senzorično analizo vin. To so mednarodna organizacija za trto in vino iz Pariza (OIV), mednarodna zveza enologov iz Pariza (UIE) in svetovna federacija vinskih ocenjevanj (Vinofed). Na ocenjevanju, ki je potekalo sredi meseca aprila, so degustatorji ocenili 425 vzorcev iz 15 držav.

Slovenski vinar Jožef Prus je prejel naziv svetovni šampion. V kategoriji mirnih naravnih sladkih vin je blestel rumeni muškat iz sušenega grozdja 2004. Šampion države je postalo vino rumeni muškat iz sušenega grozdja, ki je tudi prvak države. Iz Prusove kleti prihaja tudi slovenski prvak sorte sauvignon ledeno vino 2016.

Na zdravje!

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu
Spletna trgovina