Prusa za Rusa

Vas zanima, kakšno hrano in pijačo so danes postregli gostom ob obisku premierja Putina in njegove delegacije v Sloveniji?

Za hladno predjed so okusili zloženko iz bovške skute z bučo in drobnjakovim kruhkom na regratu s praženimi sončničnimi semeni. Nazdravili pa so z vinom Stara brajda pridelovalca Ščurek.

Sledila je topla predjed z idrijskimi žlikrofi z jagnječjo bakalco in modrim pinotom.

Kot glavno jed so postregli file orade in piranskega brancina z mavrahovimi škampi, čemaževim pirejem in koromačem.

Sladica je bila pita z jabolčnim želejem na biskvitu z akacijevim medom in žličnikom iz cimetovega sladoleda. Nazdravili so z jagodnim izborom rumenega muškata, vinarja Prusa iz Bele krajine.

Na koncu so postregli kavo z izborom drobnih potičk.



S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu